به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، در اين سمينار که توسط معهد المعارف الحکميه و با مشارکت رايزني فرهنگي ايران در لبنان برگزار شد، آيت الله تسخيري مشاور مقام معظم رهبري در امور جهان اسلام و شخصيتهاي فرهنگي از مصر، سوريه، تونس، عراق و لبنان حضور داشتند.
حجةالاسلام والمسلمين شيخ نعيم قاسم قائم مقام دبيرکل حزبالله لبنان، سيد صالح الحيدري مدير اوقاف شيعيان عراق، شيخ احمد قبلان رئیس دارالافتاء جعفری لبنان، شيخ شفيق جرادي رئیس معهد المعارف الحکمیه و حجت الاسلام والمسلمین رئيس زاده رايزن فرهنگي ايران در لبنان سخنرانی کردند.
حجت الاسلام سیدمحمدحسین رئیس زاده در این سمینار به موضوع جايگاه قرآن در انقلاب اسلامي ايران پرداخت و ابراز داشت: برگزاري اين همايش در شرایطی كه از یکسو با موضوع اهانت به ساحت مقدس پيامبر گرامي اسلام و از سوي ديگر با امواج بيداري اسلامي در منطقه مواجهيم و با توجه به تلاش دولتهاي استکباري براي ايجاد جنگ هاي مذهبي، مي تواند به عنوان گامي براي وحدت اسلامي تلقي گردد.
* اگر قرآن نبود، انقلاب ایران به وقوع نمی پیوست
وی به تاثير و تاثرات متقابل بين انقلاب اسلامي و قرآن کريم اشاره وگفت: اگر قرآن نمي بود انقلابي در ايران به وقوع نمي پيوست و اگر انقلابي در ايران نبود قرآن ومفاهيم قرآني به شكل كنوني در ايران وجهان منتشر نميشد.
رايزن فرهنگي ايران در لبنان در خصوص نقش قرآن در تأسيس انقلاب و نظام سياسي در ايران گفت: قرآن نقش جدّي در بيدارسازي رهبري و ملت بر عليه طاغوت داشت چرا كه در قرآن هرگونه پذيرش استبداد و سلطه ديكتاتورها بر ملتها نفي شده است. و بر مؤمنين انقلاب بر عليه چنين حكومتهايي را واجب شمرده است.
وي افزود: قرآن و آيات قرآني نقشة راه جمهوري اسلامي ايران و رهبران آن براي طي طريق در اداره كشور و نيز مقابله با تحريمهاي طاغوتهاي زمان در 33 سال گذشته بوده است.
رايزن فرهنگي ايران قرآن كريم را تنها راه پيشرفت مادي و معنوي ملتها دانست و گفت: پيشرفتهاي ملت ايران در اين سالها ثمرة همين پيروي از قرآن بود.
* نگاه قانون اساسی به ماهیت انقلاب اسلامی
وی با اشاره به قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران گفت: انقلاب اسلامي ايران، بيش از آنكه يك انقلاب سياسي يا اقتصادي باشد انقلابي فرهنگي و قرآني است و اين را در اصل اول قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران ميتوان مشاهده نمود.
حجت الاسلام والمسلمین رئیس زاده همچنين به نقش نظام جمهوري اسلامي ايران در نشر فرهنگ قرآني و تربيت قاریان و حافظان و مفسران قرآني و نيز چاپ قرآن و... اشاره داشت و جمهوري اسلامي ايران را در حال حاضر اولين دولتي دانست كه در عرصههاي عملي با ايجاد مراكز مختلف قرآني نظير ايجاد شبكههاي راديويي و تلويزيوني قرآني، توليد سريالها و فيلمهاي مختلف با موضوعات قرآني نظير فيلم يوسف و اصحاب كهف، برگزاي جشنوارهها و مسابقات قرآني ملي و منطقهاي و بينالمللي، ايجاد خبرگزاري قرآني، دادن بورس تحصيلي و معافيت از سربازي، ورود به دانشگاه بدون كنكور به حافظان قرآن و... به امور قرآني اهتمام ورزيده است.